Aspirantenteams: goede start competitie!

Onze beide aspirantenteams zijn de najaarscompetitie goed begonnen.
Op 12 september mocht ons eerste aspirantenteam in de Calandhal meteen twee wedstrijden spelen. In de eerste wedstrijd werden de aspiranten van Volleyburg vrij eenvoudig aan de kant gezet (3-0 winst). Bij de tweede wedstrijd tegen de aspiranten van West werd al snel duidelijk dat er al een wedstrijd in de benen zat. De eerste set werd nog vrij eenvoudig gewonnen, maar de twee daaropvolgende set werden nipt verloren (twee keer 25-27 verlies). Natuurlijk laat je dat zo’n set niet op het laatste moment liggen, maar een paar bijzondere beslissingen van de scheidsrechter zorgden ervoor dat er werd verloren. De laatste set zou bepalen of er dan toch gelijk gespeeld zou worden. Hier gingen onze aspiranten gewoon weer los: 25-17 winst en dus niet verloren.

De derde wedstrijd tegen de aspiranten van Abcoude werd op 19 september gespeeld in de IJburg Sporthal. De eerste set werd gewonnen, de tweede verloren en de derde weer gewonnen. Onze aspiranten hadden nu de winst zelf in de hand en er mocht niet verloren worden in de laatste set. Een bijkomende uitdaging: een speelster moest eerder weg, dus met 5 spelers in het veld. Een simpele aanpassing: iedereen speelt alle rollen afhankelijk waar je op dat moment staat. Blijkbaar waren de aspiranten van Abcoude meer onder de indruk. Vrijwel alles ging goed: lekkere harde services, mooie reddingen en goede aanvallen. De vierde set werd ook gewonnen. 3-1 winst was een mooi cadeau voor de jarige coach.

Ons tweede aspirantenteam mocht op 12 september in de Calandhal tegen de aspiranten van US hun debuut maken in de aspirantencompetitie. Net doorgestroomd vanuit de CMV’ers was het natuurlijk even wennen aan een groot veld en zes spelers in het veld. Met mooie aanvallen werd vrij eenvoudig gewonnen. In drie sets wist de tegenstander in totaal maar 40 punten te halen en onze aspiranten 3x25: dus drie sets gewonnen. Een mooi debuut!

Voor de tweede wedstrijd mocht onze ASP2 naar IJburg en daar was Albatros MC3 de tegenstander. Iets meer tegenstand dan in de eerste wedstrijd, maar uiteindelijk stapte ons team na bijna een uur spelen als winnaar van het veld. 3-0 in sets, 75-45 in punten.