Een geslaagd 40ste Huisman Snerttoernooi!

Een geslaagd 40ste Huisman Snerttoernooi!

SNERT2017 finale

Afgelopen weekend was het weer een en al volleybal in het Dorpshuis in Duivendrecht op het 40ste Huisman Snerttoernooi. Na maanden van voorbereiding, begonnen de vrijwilligers op vrijdagochtend om het Dorpshuis om te bouwen tot een toernooi en feestlocatie. De bar werd ingericht, de open ruimte werd sfeervoller gemaakt en de volleybalvelden werden opgezet. Om 19.30 uur openden Brugzicht, FAF, Old Jeugdraad en Boooh Crew het toernooi. Drie uur later zat de eerste dag erop en de teams wisten hoe laat zij de volgende dag werden verwacht (of in sommige gevallen: hoe vroeg).

Op zaterdag om 13.00 uur begon de tweede dag van het toernooi en werd allereerst gespeeld om de plaatsen 11 t/m 20. Debutanten Boooh Crew en Destroyers speelden de wedstrijd om de poedelprijs. Na 15 minuten volleyballen stapte Destroyers als winnaar van het veld en mocht Boooh Crew zich de winnaar noemen van de poedelprijs.

Snert
Vervolgens was het even rust in het Dorpshuis en kon men genieten van een heerlijke kop snert tijdens de Snertpauze. Ook dit jaar werd de snert weer gesponsord en geserveerd door mevrouw Huisman. Samen met haar dochter verzorgde zij de 'interne' mens. Speciaal ter gelegenheid van het 40ste Huisman Snerttoernooi, waar voor de 40ste keer snert werd geleverd door mevrouw Huisman (eerst als eigenaar van de plaatselijke supermarkt en later als trouw sponsor van de snert), werd mevrouw Huisman dit keer in het zonnetje gezet. Zij ontving een mooie bos bloemen en een CTO oranje keukenschort (iets wat natuurlijk totaal niet hoefde...), waarna zij trots met keukenschort om iedereen voorzag van koppen snert.

Na de snertpauze werd er weer serieus gevolleybald. Spannende rally's, mooi volleybal, maar vooral veel lachen en gezelligheid zorgden voor mooie wedstrijden om naar te kijken. De tribune zat ook geregeld vol. Niet alleen teams die even niet hoefden te spelen, maar ook oud deelnemers uit veertig jaar snerttoernooi en oud bestuursleden uit het mooie CTO verleden.

Finale
Na in totaal ruim 10 uur volleybal werden de halve finales gespeeld van het 40ste Huisman Snerttoernooi. Op het ene veld speelden Brugzicht en CTO 1 om een finaleplaats, op het andere veld FAF en het team van Plus Wagner. Na 15 minuten speeltijd was er geen verlenging nodig en konden de teams van Brugzicht en Plus Wagner zich voorbereiden op de strijd om het kampioenschap. Onder leiding van de burgemeester ging Brugzicht proberen om hun titel te prolongeren, maar tegenover zich kregen zij een tegenstander die op dezelfde manier het spelletje probeerde te spelen. Met jeugdig enthousiasme, frivool volleybal en soms hele slimme balletjes wist het team van Plus Wagner een lange tijd gelijk op te gaan met Brugzicht. Uiteindelijk had Brugzicht net iets meer volleybalgogme, liep verder uit en kon zo de titel prolongeren.

Om 20.30 uur stond een live band klaar om het 40ste Huisman Snerttoernooi op een mooie manier af te sluiten. Er werd meegezongen, er werd gedanst en er werd gelachen. Uiteindelijk had iedereen om 1.00 uur 's nachts het Dorpshuis verlaten en werd het feest elders voortgezet. De organisatie keek direct terug op een mooie avond. Op zondagochtend stonden 8 vrijwilligers klaar om het Dorpshuis op te ruimen en leek het alsof er nooit iets gebeurt was...

Vrijwilligers en sponsoren
Een toernooi als het Huisman Snerttoernooi (met de hele organisatie daaromheen) kost heel veel tijd en heel veel geld. Mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers - ook zij die niet eens lid zijn van CTO'70 Volleybal, maar het 'doen voor het dorp' - en de bijdragen die wij hebben gekregen van veel bedrijven uit het dorp is het gelukt voor alle deelnemers en bezoekers een geslaagd evenement neer te zetten.

Het bestuur van CTO'70 Volleybal wil iedereen bedanken voor hun inzet en kijkt uit naar het volgende Huisman Snerttoernooi!