Geslaagd jubileum!

Op 8 oktober vierden wij ons 40 jarig jubileum in ons eigen Dorpshuis in Duivendrecht. Een dag vol met wedstrijden, veel sportiviteit en veel gezelligheid. Hieronder een verslag van deze dag.

CMV
Om 9.30 uur stonden de CMV’ers op het veld om de armen en benen te rekken en te strekken tijdens de warming-up onder leiding van Paralympisch atleet Robin van Damme. Daarna kon nog even met de bal worden gespeeld en om 10.00 uur begonnen de wedstrijden.

Tegelijk met de warming-up ontstond buiten op het Dorpsplein langzaam een opblaasbaar volleybalattractiepark. Allerlei opblaasbare attracties waarop je de verschillende volleybaltechnieken kon oefenen: blokken, duiken en smashen. Ook konden de kinderen even heerlijk springen in het grote opblaasbare stadion. Niet alleen veel volleyballertjes, maar ook veel kindjes die met hun ouder op het Dorpsplein waren maakten veelvuldig gebruik van alle attracties.

Om 12.00 uur werd de laatste CMV wedstrijd afgefloten en werd iedereen bij elkaar geroepen om over te gaan tot het onthullen van de banner in de sportzaal. Eerst werden de scheidsrechters naar voren gehaald en in deze Week van de Scheidsrechter bedankt voor hun fluitbeurten tijdens de wedstrijden. Zonder scheids, geen wedstrijd. Een bloem en een applaus van de aanwezigen deed veel scheidsrechters zichtbaar goed.

Vervolgens kreeg Mieke Blankers - burgemeester van Ouder-Amstel - het woord en ook zij bedankte de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat er in Duivendrecht gevolleybald kan worden. Samen met de wethouder sport en de aanwezige kinderen onthulde zij de CTO’70 Volleybal banner in de sportzaal. Onze ‘zus’ vv CTO’70 (dé voetbalvereniging uit Duivendrecht) nam het woord en feliciteerde ons met het jubileum en sprak de hoop uit dat wij nog veel blijven samen werken.

Na al deze officiële plichtplegingen was er voor iedereen taart en was er even een moment van rust op een drukke en gezellige dag.

Aspirantenwedstrijd met een bijzondere scheidsrechter…
Om 12.30 uur begon de wedstrijd van onze aspiranten tegen West! XA3. Tijdens de eerste set stond onze burgemeester op de scheidsrechtersstoel en floot zij - als oud-volleybalster en oud-gymjuf - deze eerste set. Net als de andere scheidsrechter kreeg ook de burgemeester een bloemetje als dank voor de bewezen dienst op de stoel en nam een van de ouders de fluitbeurt over. Onze aspiranten wisten alle sets te winnen, hielden zo de 4 punten in Duivendrecht en verstevigde zo de koppositie in hun poule.

Seniorenteams winnen alle wedstrijden!
Om 14.15 uur stond de wedstrijd van onze DS2 tegen Armixtos DS8 op de planning.De eerste set ging vrij eenvoudig naar onze dames, de tweede set werd gewonnen door Armixtos. De derde set leek ook eenvoudig naar onze dames te gaan, maar Armixtos kwam nog knap terug. Uiteindelijk werd de set met 26-24 gewonnen en toen was de vierde set weer vrij eenvoudig voor CTO’70 Volleybal. 3-1 winst voor onze DS2 is een mooi resultaat.

Onze DS1 mocht om 16.15 uur aantreden tegen de nummer 1 van de poule: Volamos DS3. Op papier een leuke wedstrijd: de nummer twee tegen de nummer 1, maar helaas liep dit anders. De eerste set ging eenvoudig naar onze dames: 25-14. Bij een 7-6 stand in de tweede set viel de derde van zeven spelers uit aan de kant van Volamos en werd de wedstrijd op een gekke manier gewonnen door onze DS1. Setstanden die niet horen bij een topper: 25-14, 25-6, 25-0 en 25-0. Door de winst nemen onze dames de koppositie over van Volamos DS3.

Om 18.00 uur zat er een gat in ons programma door het terugtrekken van de tegenstander van onze DS3, maar dit werd opgevuld met een gezellig etentje in de open ruimte van het Dorpshuis. Na een woord van dank door de voorzitter, het openen van de grote fles champagne (gekregen van vv CTO’70) werd er geproost op een mooi jubileum en een nog mooiere toekomst.

Ons herenteam mocht natuurlijk niet te veel eten en drinken, want om 20.15 uur mochten zijn op het veld aantreden tegen het tweede herenteam van Arena. Onder toeziend oog van de coach van Albatros HS4 - de komende tegenstander van ons herenteam - werden de eerste twee sets gewonnen. In de derde set kwam er even de klad in en deze werd verloren. Gelukkig herpakten onze heren zich in de vierde set en deze werd gewonnen. 3-1 winst en ook onze heren verstevigen hun koppositie in de poule.

Dank!
Terugkijkend: een mooie en geslaagde dag. Vooruitkijkend: er ligt een mooie toekomst voor ons open. Dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt!