Van de voorzitter...

Als ik als voorzitter terugkijk op de start van het nieuwe jaar, dan ben ik vooral een trotse voorzitter van een steeds grotere, betere en gezelliger wordende vereniging. Trots door de groei bij onze CMV, maar zeker ook de prestaties van onze seniorenteams in de competitie en zeker ook de toernooien die wij in januari mochten organiseren. En zo is er nog veel meer…

CMV blijft groeien
De afgelopen maand zijn er weer een aantal kinderen bijgekomen om te leren volleyballen. De groei brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook hier groeit het echte verenigingsgevoel - waarbij we met elkaar de vereniging vormen - steeds verder. Een grotere groep CMV’ers vraagt meer trainers: op dit moment trainen 5 leden van onze Dames 3 de groep. Ook vraagt een grotere groep meer teams en dus meer coaches: ook hier doen ouders mee en om de zaterdagochtend staan de coaches hun teams aan te moedigen. Klik hier als je wilt weten op welke dagen onze CMV'ers volleyballen.

De plannen voor een Sportspeeltuin – om kinderen van 4 tot 7 jaar – wekelijks in teamverband te laten bewegen krijgen steeds meer vorm (zodra hier meer info is volgt deze natuurlijk). Ook de dependance in Amsterdam Zuidoost is volop in wording. Elke week trainen tussen de 8-12 kinderen in de gymzaal Kortvoort. De kinderen vinden het zelfs zo leuk dat we de komende maanden ook wedstrijden gaan spelen.

Afgelopen week hebben ruim 400 kinderen van de basisscholen in Duivendrecht geproefd aan het volleyballen. Tijdens hun gymles hebben zij kennisgemaakt met onze vereniging, het volleybal en de gezelligheid tijdens een training. Misschien zijn sommige kinderen zo enthousiast geworden dat ze ook komen volleyballen. Alle 400 zullen het waarschijnlijk niet worden, maar we zullen zien hoeveel kinderen zich de komende maanden aanmelden voor een proefles (de eerste 2 trainen al mee).

Leerzame start voor de aspiranten
Nadat onze aspiranten afgelopen najaar afgetekend kampioen werdenin de XA3, hebben we besloten om dit team in te schrijven op een hoger niveau, met hopelijk iets meer uitdaging. Helaas waren er onvoldoende teams in deze poule, dat werd besloten om de XA2 (+1 t.o.v. het najaar) en de XA1 (+2 t.a.v. het najaar) samen te voegen. Dat hier vooral leerzame wedstrijden uit zouden komen was als bij voorbaat duidelijk. Afgelopen zaterdag speelden onze aspiranten hun eerste wedstrijd tegen de ervaren aspiranten van VCW. Helaas werd deze wedstrijd met 0-4 verloren, maar is meteen heel goed duidelijk waar onze aspiranten op moeten trainen.

Goede start seniorenteams!
Onze seniorenteams zijn de voorjaarscompetitie goed begonnen. Op het moment van schrijven van deze column zijn er in totaal 9 wedstrijden gespeeld en zijn 40 van de 45 punten meegenomen naar Duivendrecht. Een hele mooie start van het jaar. Onze herenteam staat gedeeld tweede, op 3 punten van de koploper (met 1 wedstrijd minder gespeeld). Ook onze Dames 1 staat tweede op 2 punten van de koploper. Onze andere twee dames teams staan fier bovenaan in hun poule. Dames 2 heeft na 3 wedstrijden de volle winst (15 punten), op gepaste afstand gevolgd door nummer 2 Brandweer DS1 (2 wedstrijden, 7 punten). Dames 3 beleeft na hun goede eerste seizoenshelft in de seniorencompetitie (uiteindelijk tweede geworden) een mooi vervolg in 2017. Na 3 wedstrijden 14 punten, waarvan 5 hele mooie punten tegen degradant Albatros DS6. De komende weken staan er nog genoeg wedstrijden in de agenda, dus laten we met z’n allen hopen dat de goede start een mooi vervolg krijgt. Onze teams mogen natuurlijk aangemoedigd worden, klik hier voor het programma van onze seniorenteams!

Twee geslaagde toernooien in januari!
Door de groei bij de CMV deden heel veel kinderen en ouders mee aan het 16e OuderKindToernooi dat wij op 14 januari jl. organiseerden. Na een warming up door Paralympsich zitvolleyballer en onze bootcamp instructeur Robin van Damme werd gedurende 3 uur gevolleybald in het Dorpshuis. Daarna volgde – zoals het hoort bij dit toernooi – de pannenkoekenlunch.

Een week later organiseerden wij het 40e Huisman Snerttoernooi. Twee dagenlang werd er gevolleybald door 20 teams, werd er snert gegeten en, net als vorig jaar, won Brugzicht het toernooi. Terugkijkend: twee geslaagde toernooien!

Tijdens het OuderKindToernooi en het Snerttoernooi volleybalden veel mensen enthousiast op de velden. Mocht je nou vaker willen volleyballen: kom op vrijdagavond meedoen bij onze recreanten (aanvang 21.00 uur).

En nog er gaat nog veel meer gebeuren de komende maanden…
Naast de trainingen en de wedstrijden staat er de komende maanden nog veel meer op de agenda.

* Op 14 februari a.s. tussen 13.00 en 15.00 uur organiseren wij voor de groepen 6 van de Duivendrechtse basisscholen een heus schoolvolleybaltoernooi.
* Onze CMV trainers en een aantal aspiranten gaan in februari op trainerscursus om nog beter trainingen te geven aan de CMV’ers.
* Op 25 februari hebben we voor onze seniorenteams weer een echte thuisspeeldag met een drietal wedstrijden in ons Dorpshuis. De eerste wedstrijd begint om 16.15 uur (HS1), gevolgd door onze DS1 (18.15 uur) en DS3 (20.15 uur).
* Vanaf maart organiseren wij weer de bootcamp voor onze jeugdleden. Daarnaast willen we kijken of we voor de ouders en seniorenleden ook een bootcamp gaan organiseren. Meer info volgt.
* Na een succesvolle eerste editie van onze TGIF After trainings activiteit volgt op 10 maart a.s. de tweede editie en dit keer gaan we met z’n allen aan de karaoke.
* En zo volgt er vast en zeker nog veel meer...

In deze column ben ik in vogelvlucht door de vereniging gegaan. 1 ding blijft mij dan zeker bij: al onze activiteiten kunnen we alleen maar organiseren dankzij de inzet van onze vrijwilligers, leden en de ouders van onze jeugdleden. Met elkaar maken wij de mooie dorpsvereniging CTO’70 Volleybal en dat wil ik graag nog heel lang met jullie allemaal blijven doen!

Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger voor CTO'70 Volleybal? Klik hier om een e-mail te sturen en we gaan met elkaar in gesprek over de mogelijkheden!
Wil jij weten hoe je ons financieel kunt ondersteunen? Bijvoorbeeld door oud-papier in te zamelen, klik dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Op een mooi vervolg van het seizoen!

Gert-Jan Baerents
Voorzitter CTO'70 Volleybal