Van de voorzitter...

Een succesvol seizoen!

Aan het einde van het seizoen is het een goed moment om even terug te kijken op wat er dit seizoen is gebeurd binnen onze vereniging. Er zijn feesten gevierd, we hebben een enorme groei doorgemaakt en er zijn veel kampioenschappen behaald. Naast het terug kijken ook is alvast een klein doorkijkje naar volgend seizoen ook op z’n plaats. Een nieuw seizoen waarin we - na de enorme groei van dit seizoen - ervoor gaan zorgen dat we een stabiele en stevige vereniging gaan worden én blijven.

Feesten
In oktober 2016 vierden wij dat er 40 jaar gevolleybald kan worden in Duivendrecht. Alle teams speelden hun wedstrijden in het Dorpshuis: van CMV tot seniorenteams. Met springkussens voor de ingang van het Dorpshuis kon het niemand ontgaan dat er een groot feest was in het Dorpshuis. Tussen de wedstrijden van de CMV’ers en de aspiranten werd in de sportzaal onze banner onthuld en sindsdien is het duidelijk dat het Dorpshuis onze thuisbasis is.

In januari 2017 organiseerden wij voor de veertigste keer het Huisman Snerttoernooi. Ook dit toernooi werd er weer snert geserveerd door mevrouw Huisman, er deden nieuwe teams mee en ook de oude bekende teams stonden weer op het volleybalveld. Brugzicht wist het toernooi te winnen en na afloop zorgde een cover band voor de muzikale afsluiting van een zeer geslaagd toernooi.

Meer dan verdubbeld!
Aan het einde van vorig seizoen stapten wij met 55 leden uit de omni-vereniging CTO’70 en begonnen wij met z’n allen de nieuwe vereniging CTO’70 Volleybal. Aan het einde van het seizoen zitten we rond de 120 leden: het ledenaantal is dus meer dan verdubbeld! De recreantengroep startte aan het begin van het seizoen dan eindelijk echt, er kwam een derde damesteam en de CMV jeugd groeide binnen anderhalve maand van 13 tot 32 spelers, om uiteindelijk door te groeien naar 36. Vanaf maart begon ook de Sportspeeltuin voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Kampioenen
De groei van het aantal leden zorgde er natuurlijk ook voor dat er meer teams namens CTO’70 Volleybal gingen mee doen in de competitie. In de najaarscompetitie deden er 3 CMV teams, 1 aspiranten team en 4 seniorenteams mee. Bij de voorjaarscompetitie kwam er nog 1 CMV team bij in de jongste categorie. In totaal waren er op die manier 17 kansen op een kampioenschap voor CTO’70 Volleybal: 6 kampioenschappen werden binnengehaald en er werden 2 promotieduels gespeeld.

Los van de festiviteiten, de enorme groei kunnen we dan ook zeker stellen dat het seizoen 2016-2017 een groot sportief succes was voor onze vereniging.

En nu verder…
Al het bovenstaande was totaal niet mogelijk zonder de inzet van alle vrijwilligers. Of het hier nu ging om een coach van een team, een coördinator van een bepaald groep of commissie, onze ledenadministrateur of een bestuurslid. Dank aan iedereen die zijn soms schaarse vrije tijd heeft ingezet om ervoor te zorgen dat iedereen gewoon heeft kunnen volleyballen en soms zo min mogelijk heeft gemerkt van alle beslommeringen. Want alles kost enorm veel tijd: of het nu gaat om het verbouwen van een website of zorgen dat teams op tijd op het veld staan. Alles kost enorm veel tijd en ook al zet iedereen zich in, soms draait de vereniging maar op een aantal mensen.

Jij bent nodig!
Om ervoor te zorgen dat we - na de enorme groei - een stabiele en stevige vereniging blijven, is het nodig dat meer mensen zich gaan inzetten voor onze vereniging. Mocht je je ook willen inzetten: in het bestuur, als coördinator of waar jij ook maar denkt dat je ons (en daardoor ook jezelf) kunt helpen: stuur een mail naar volleybal@svcto70.nl.

Alleen met elkaar wordt het volgend seizoen nog beter, sportiever en gezelliger!

Een fijne zomer!

Gert-Jan Baerents
Voorzitter CTO’70 Volleybal