Van de voorzitter...

Zodra mei begonnen is loopt het seizoen langzaam op zijn einde en is het bestuur al druk bezig met de voorbereidingen van het volgende seizoen. Het is ook een mooi moment om even terug te kijken op het lopende seizoen, want er is veel gebeurd. Een paar highlights…

Thuisspeeldagen
Voorafgaand aan het seizoen wisten we dat we in het nieuwe Dorpshuis na een verbouwing voldoende ruimte zouden hebben om weer echte thuiswedstrijden te spelen in het Dorpshuis. Een hoger plafond, een centrecourt en een 7m lijn voor de aspiranten.  Aan het einde van het seizoen kijken we terug op 3 zeer geslaagde thuisspeeldagen. Alle seniorenteams en de aspirantenteams hebben wedstrijden gespeeld en de dagen werden afgesloten aan de bar.

Competitie
Aan het begin van het seizoen herinnert iedereen zich nog wel de oproep van de 3 jongetjes van ons CMV team en hun zoektocht naar een vierde teamlid. Uiteindelijk spelen zij nu met een vierde speelster en staan zij op een halve punt eerste in hun poule (qua puntentelling kan dat bij de CMV!). Op zaterdag 21 mei a.s. spelen zij de laatste wedstrijden van de competitie en zullen zij hun koppositie verdedigen. Ons tweede - nieuwe - CMV team doet het ook goed in de competitie en groeit elke wedstrijd weer verder. Ook komen er steeds meer spelers bij en de verwachting is dat we volgend seizoen met een derde CMV team zullen spelen.

Onze aspirantenteams spelen in de tweede helft van het seizoen bijzonder goed. Onze ASP2 wist op Smashing Saturday - de thuisspeeldag van Smashing - te winnen van de nummer 2 in de poule Smashing en daarmee waren zij niet meer in te halen en zijn ze kampioen. Onze ASP1 staat op dit moment eerste in hun poule en op 21 mei a.s. spelen zij hun laatste wedstrijd tegen de aspiranten van Zeeslag/Volleyburg om het kampioensschap.

De dames begonnen voor het eerst in lange tijd met 3 teams, maar door blessures en andere verplichtingen werd besloten om de voorjaarscompetitie met 2 teams in te gaan. Onze DS1 eindigde als tweede in hun poule en op dinsdag 3 mei spelen zij hun PD duel voor promotie naar de 4de klasse. Onze DS2 eindigde als derde en begint volgend seizoen in de 6de klasse en zal er alles aan doen om de 5de klasse te gaan halen. Ons herenteam speelt steeds beter in de 5de klasse en wist zich te handhaven.

Recreanten
Op de toernooien van CTO’70 Volleybal spelen vaak mensen die vroeger gevolleybald hebben en merken tijdens het toernooi dat het toch wel heel leuk is om weer te doen. Na de toernooien was er vraag en we hebben gezorgd voor aanbod. Inmiddels spelen er elke week 8-10 recreanten heerlijk een aantal wedstrijden. Heb je interesse om ook een balletje te komen slaan? Kom op vrijdag naar het Dorpshuis (aanvang 21.15 uur).

CTO’70 Volleybal in Amsterdam Zuidoost!
In eerste instantie ziet deze kop er natuurlijk gek uit, maar het klopt wel degelijk. Een groep kinderen in Zuidoost waren begonnen met een uurtje volleybal onder leiding van de combinatiefunctionaris en voor die kinderen werd een vereniging gezocht. Uiteindelijk kwam de combinatiefunctionaris bij onze vereniging en op dit moment zijn we zoekende naar hoe we deze dependance vorm moeten geven. Wordt vervolgd…

Visietraject
Onder begeleiding van de Nevobo heeft het bestuur een traject gevolgd om zo tot een visie te komen voor de komende jaren. Op papier ziet het er goed uit, maar nu moet er nog uitvoering aan gegeven worden. Dit vraagt veel van de bestuursleden en de vrijwilligers die zich inzetten. Hulp is hierbij van harte welkom!

Nieuwe structuur
De afgelopen anderhalf jaar heeft het bestuur samen met de andere afdelingsbesturen en het hoofdbestuur gekeken naar de structuur van de huidige omni-vereniging. Niet alleen bestuursleden, maar ook leden van onze en andere afdelingen hebben meegedacht. Uiteindelijk kwamen de besturen met elkaar tot de conclusie dat het wenselijk is dat er meer verantwoordelijkheden bij de afdelingen komen te liggen en heeft tot gevolg dat - in ons geval - CTO'70 Volleybal een nieuwe vereniging gaat worden. Dit vraagt aan het einde van het seizoen voor een extra inspanning van het bestuur: er zal een nieuwe vereniging worden opgericht, dus dat betekent notaris zoeken en statuten opstellen. Kortom er is genoeg te doen!


Namens mijn mede bestuursleden wil ik iedereen bedanken die zich tot nu toe heeft ingezet voor onze vereniging. Er is nog genoeg te doen en we hopen dat alle leden zich gaan inzetten voor onze ‘nieuwe’ vereniging. Als iedereen zich inzet wordt ook komend seizoen een zeer geslaagd en zullen wij onze 40ste verjaardag groots vieren!

Tot zover!

Gert-Jan Baerents
Voorzitter CTO'70 Volleybal