Van de voorzitter - november 2016

Het seizoen is ongeveer op een kwart en dat is een mooi moment om even te kijken hoe we ervoor staan met onze nieuwe vereniging. Hoe gaat het met onze teams in de competitie en hoe ging het 40 jarig jubileum. En natuurlijk ook hoe gaat het bij de CMV jeugd…

Een nieuwe vereniging!
Aan het einde van vorig seizoen heeft het bestuur hard gewerkt om voor de leden alles zo normaal mogelijk over te krijgen van de oude afdeling van een omni-vereniging naar een nieuwe eigen vereniging. Statuten opstellen, langs de notaris, verzekeringen afsluiten en ervoor zorgen dat iedereen gewoon kon blijven volleyballen door overleg met de gemeente (over de training) en de Nevobo (over de wedstrijden). Als afdeling uit de omni-vereniging stappen was een grote stap, maar het bestuur heeft hier samen de andere afdelingsbesturen en het verenigingsbestuur op een nette manier naartoe gewerkt. Nu bijna een half jaar verder zijn de contacten met onze ‘zuster’ verenigingen nog steeds goed en werken we samen waar we elkaar kunnen versterken.

40 jarig jubileum zeer geslaagd!
Op 8 oktober vierden wij ons 40 jarig jubileum en speelden bijna al onze teams hun thuiswedstrijden in het Dorpshuis in Duivendrecht. Van jong tot oud, iedereen was er. Ook het gezamenlijke eten was een gezellige bijeenkomst. Sinds het jubileum is in de sportzaal duidelijk dat dit onze thuishaven is! Klik hier voor de eerder gepubliceerde terugblik op ons jubileum.

Onze teams in de competitie
Dit jaar doen er voor het eerst in jaren 4 volwaardige seniorenteams mee in de Amsterdamse competitie. 3 damesteams en 1 herenteam. Alle teams zijn net op of over de helft van de competitie en ze staan allemaal in de top 3 van hun poule. Ons enige aspirantenteam staat op dit moment eerste in de poule. Van onze CMV teams is niet helemaal duidelijk op welke plaats zij staan, maar elke zaterdag dat onze kinderen moeten spelen worden er mooie wedstrijden gespeeld door de 4 CMV teams. Er wordt gewonnen en verloren, maar bovenal wordt er heerlijk gespeeld.

De uitdaging van groei bij de CMV…
Afgelopen seizoen eindigde onze CMV jeugd met 13 kindjes. Niet veel, maar wel genoeg om met 2 teams deel te nemen aan de CMV toernooien in Amsterdam. 13 kindjes is natuurlijk wel ietwat weinig en groei was zeer gewenst (doel van de vereniging is om het aantal CMV leden te verdubbelen per januari 2018). Dan hoop je als bestuur dat dit rustig gaat en dat je alles rustig kunt opbouwen. De realiteit is dat dit totaal anders gaat… Afgelopen vrijdag deden er 30 kindjes mee aan onze CMV training. Dit geeft uitdagingen waar we op dit moment elke week kijken hoe we deze oplossen. In korte tijd is ons trainersgilde bij de CMV uitgebreid om elk kind genoeg aandacht te geven tijdens de training.

Vrijwilligers!
Al het bovenstaande kan niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat onze vereniging draait zoals nu. En als voorzitter ben ik er enorm trots op hoe we dit met z’n allen doen. En ja, als voorzitter wil ik natuurlijk nog verder, maar dit kan alleen als we hier met z’n allen achter gaan staan en met z’n allen laten zien hoe leuk het is om te volleyballen bij CTO’70 Volleybal.