Van de voorzitter: fijne feestdagen!

Het jaar zit er al weer bijna op. Voorbij gevlogen. Binnen de vereniging is er wat mij betreft best wat gebeurd. Veelal zaken die u als lid of ouder meestal niet ziet.
De vernieuwde sporthal in gebruik genomen, oude schulden uit mindere tijden zijn afgelost, abonnementen zijn goedkoper overgesloten, het alarmsysteem is vernieuwd en dan toch nog zo’n vervelende inbraak met veel zinloze schade. Afgelopen vrijdagavond met mijn vader meegedaan aan het traditionele kerstklaverjassen. Heel gezellig, perfect geregeld en van alle inbraakschade was op de kassa’s na niets meer te zien. Hulde!
Kortom, volgens mij staan we er niet slecht voor. Maar we staan wel op een keerpunt. Hoe moeilijk het ook is, soms moeten de heilige huisjes ook eens kritisch tegen het licht worden gehouden.

Een onderwerp dat aan velen van u ook voorbij zal zijn gegaan, maar van wezenlijk belang is voor de vereniging, is dat we de organisatiestructuur kritisch aan het beoordelen zijn. Behoudens enkele wijzigingen stamt de huidige omnistructuur nog uit 1970. De samenstelling van de vereniging en de aangeboden sporten in de Omni zijn veranderd waardoor aanpassing niet onlogisch lijkt. Hoe weten we nog niet precies, maar we zullen u daar uitgebreid over informeren.

Belangrijke ontwikkeling voor de toekomst is de “Nieuwe kern”. Grof geschetst het gebied tussen Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht ingeklemd tussen de A2 en de spoorlijn. Plannen die er nu liggen is dat er een kleine 4.500 woningen moeten komen. Als CTO’70 hebben we samen met sv Ouderkerk verkennende gesprekken gevoerd over de eventuele behoefte aan sportfaciliteiten voor dit gebied en hoe de bestaande verenigingen hier in passen. Het is nu nog een wat “ver-van-mijn-bed-show”, maar de plannen worden nu gesmeed. Als Omni zijn we ambitieus en willen graag kijken wat er mogelijk is om onze vereniging hiervan mee te laten profiteren.

Maar dit alles is alleen succesvol als we voldoende kader hebben. Vrijwilligers op en rondom de velden om het mogelijk te maken. Maar dit laatste is helaas tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Ik heb gerenommeerde vereniging teloor zien gaan en prachtige plannen zien mislukken omdat er onvoldoende of soms ook niet de juiste mensen bereid zijn om wat te doen. In onze huidige consumptiemaatschappij zie ik dat koopgedrag ook in het verenigingsleven is binnen geslopen. We betalen immers een behoorlijke contributie en daar verwachten we dan ook wat voor. Dat de mensen die dit doen net als u en ik vaders, moeders, opa’s, hobbyisten, club fanaten en wat ook al meer zijn, wordt makkelijk overheen gestapt. Daar mag u best eens wat vaker stil bij staan. Het is niet vanzelfsprekend dat onze vereniging er zo goed voor staat. Dat moeten we met z’n allen doen.

Daarom wil ik alle coaches, trainers, bestuursleden, scheidsrechters, grensrechters, lijnentrekkers, kantinemedewerkers, schoonmakers, technici kortom alle mensen die onze mooie vereniging mogelijk maken ontzettende bedanken voor hun tomeloze inzet. Bedankt! Het is niet vanzelfsprekend. Maar wel hartverwarmend!

Fijne feestdagen.

Kees Lakerveld