Van het Voetbalbestuur

Incident TOS Actief za1 - CTO'70 za1 op 7 maart jl.

Zaterdag 7 maart heeft er twee minuten voor het einde van de wedstrijd tussen Tos Actief za1 - CTO'70 za1 een incident voorgedaan waarbij de grensrechter van Tos Actief door toedoen van een sv CTO'70 speler ernstig is belaagd, gewond is geraakt en voor verder behandeling naar het ziekenhuis is vervoerd. Deze wedstrijd en het verloop daarvan is onder de aandacht van de diverse media gekomen. Reden voor ons om u middels dit bericht te informeren.

Als voetbalbestuur hebben we zondagmorgen contact gehad met het bestuur van Tos Actief. Uit dit gesprek is duidelijk geworden dat het gaat om lichte verwondingen. De grensrechter maakt het naar omstandigheden goed. Natuurlijk heeft dit op hem en zijn gezin een enorme impact gehad.

sv CTO’70 betreurt dit voorval ten zeerste. Het betrokken team heeft de grensrechter bloemen aangeboden en het Voetbalbestuur heeft hem een brief gestuurd. Wij wensen hem dan ook in alle opzichten een voorspoedig herstel toe.

Helaas betreft dit een individuele actie van een speler en is een dergelijke actie voor een vereniging niet te voorkomen. Het mag ieder duidelijk zijn dat sv CTO '70 dit gedrag van spelers niet tolereert. De betrokken speler is dan ook met onmiddellijke ingang geroyeerd als lid van onze vereniging sv CTO '70. Verder zal hij ook de straf die door KNVB en/of justitie opgelegd wordt, moeten ondergaan.

Blijft dat dit incident onze verenigingsnaam ernstig besmeurd.

Bestuur afd. voetbal