3 kampioenen en 1 promotieduel

Verslag van anderhalve week vol kampioenschappen...

april 17 - DS2 en DS3 kampioenOnze jeugdteams mogen in mei nog twee zaterdagen vol aan de bak, maar onze seniorenteams zijn klaar met de competitie. Van de 4 seniorenteams die elke vrijdag trainen zijn er 3 kampioen geworden. Het vierde team (DS1) wist tweede te worden in de competitie en speelt op woensdag 3 mei een promotieduel.

Een verslag van de afgelopen anderhalve week…

20 april 2017 - HS1 wordt de eerste kampioen; DS3 boekt een belangrijke winst
In twee rechtstreekse duels tegen concurrent VCW HS3 hoefden onze heren slechts twee sets te winnen. Op 20 april mochten onze heren naar Landsmeer voor het eerste treffen met VCW.

Na winst in de eerste set, werd de tweede set nipt verloren en de derde set was overduidelijk voor VCW. De vierde set wisten onze heren door een goede servicereeks het tij te keren en ze wisten deze set te winnen. De twee benodigde sets voor het kampioenschap waren binnen. De vijfde set moest toen nog gespeeld worden, maar deze werd helaas verloren. Door het kampioenschap promoveert ons herenteam naar de vierde klasse van de Amsterdamse regio.

Terwijl de heren in Landsmeer kampioen wisten te worden speelde onze DS3 in het Dorpshuis tegen het zevende damesteam van KVA. Door de 3-1 winst zorgden onze dames ervoor dat zij in de laatste wedstrijd aan 1 set voldoende zouden hebben om kampioen te worden.

21 april 2017 - DS2 wordt kampioen zonder te spelen
Tijdens de training van onze dames verspeelt aan de andere kant van Amsterdam concurrent SVU DS8 punten en zo is onze DS2 niet meer in te halen. Het duurt even voordat de uitslag verwerkt is en duidelijk is hoe SVU gespeeld heeft. Pas op zaterdagmiddag rond half een staat de uitslag in de competitie app.

22 april 2017 - Thuisspeeldag in het Dorpshuis; DS1 stelt promotieduel veilig
De eerste wedstrijd op deze thuisspeeldag speelt ons eerste damesteam tegen Armixtos DS7. Het winnen van twee sets betekent een promotieduel spelen. Aangemoedigd door dames van een andere tegenstander uit de poule - Volamos DS4 - weten onze dames de wedstrijd met 3-1 te winnen. Op woensdag 3 mei a.s. om 19.00 uur spelen zij een promotieduel. Volamos DS4 ontloopt door het verlies van Armixtos het degradatieduel.

Na de wedstrijd van onze DS1 speelden onze kersverse kampioenen ieder een wedstrijd. Ons herenteam verloor de wedstrijd helaas met 1-3. Even leek het erop dat de vierde set gewonnen werd door onze heren en er ook hier een vijfde set zou volgen, maar met een setstand van 34-36 trok VCW aan het langste eind. Het tweede damesteam wist de wedstrijd tegen de Brandweer met 4-0 te winnen.

28 april 2017 - een volle tribune en twee wedstrijden in het Dorpshuis
Als afsluiting van het seizoen waarin we ons veertig jarig jubileum vierden ontstond het idee om twee thuiswedstrijden vanuit de Amsterdamse Wethouder Verheijhal naar het Dorpshuis te halen. Voor een volle tribune speelden ons tweede en derde damesteam de laatste wedstrijden van het seizoen. DS2 - al een week kampioen - speelde tegen SVU DS8.

Op het andere veld speelde DS3 tegen concurrent Albatros DS6. Het winnen van een set was voldoende om het kampioenschap binnen te halen. Lang ging de eerste set gelijk op, dan nam Albatros een voorsprong en wisten onze dames het weer gelijk te trekken en daarna was het andersom. De eerste set wisten onze dames bij een stand van 23-23 als eerste een setpunt te behalen. De daaropvolgende service werd niet goed verwerkt door Albatros en de bal kwam niet meer over het net. Speelsters en coach stormden vanaf de bank het veld in en met elkaar vierden zij het kampioenschap.

Beide wedstrijden werden helaas met 2-3 verloren, maar door het behaalde kampioenschap van DS3 en de huldiging van de beide damesteams na afloop bleef het nog lang onrustig in het Dorpshuis.

UPDATE 03/05/2017
Helaas heeft onze DS1 op 3 mei het promotieduel met 1-3 verloren van West! DS2.