38e Huisman Snerttoernooi

Toch nog een geslaagd toernooi

Een toernooi met grote naam in Duivendrecht als het Huisman Snerttoernooi organiseren in een omgeving die verre van ideaal leek, was een grote uitdaging voor het bestuur en de vrijwilligers van CTO'70 Volleybal. In de voorgaande edities was er nog een Dorpshuis met een bar en keuken, een grote open ruimte waar de sporters tussen de wedstrijden door vertoefden. Dit alles was er dit jaar niet.

Aan de ene kant van de gerenoveerde sportzaal verrijst langzaam een nieuw Dorpshuis en aan de andere kant staat een keet van 6 bij 9 meter met daarin een bar. Deze keet en de gerenoveerde sportzaal vormden gedurende twee dagen het toneel voor 82 volleybalwedstrijden en de ruim 150 sporters tijdens het 38ste Huisman Snerttoernooi

Na een kleine verbouwing van de keet en het creƫren van extra zitplaatsen naast de tribune, begonnen op vrijdagavond om 19.30 uur de wedstrijden, waarin de teams onderling bepaalden wie zaterdag 'vroeg' of 'laat' zou moeten spelen. Op zaterdag werd door de 20 teams gestreden om de verschillende titels die te winnen zijn tijdens het toernooi. Naast de eerste prijs, was daar natuurlijk ook de strijd om de poedelprijs. Het leek nog spannend te worden, maar uiteindelijk gingen de Doevoe Angels ook dit jaar weer met de poedelprijs aan de haal. In de halve finales werd bepaald welke teams uiteindelijk mochten strijden om de titel van het toernooi. Burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen was speciaal voor de finale naar het toernooi gekomen en na een dankwoord aan de organisatie beklom zij de scheidsrechtersstoel en wist de finale tussen Brugzicht en Batsbeer in goede banen te leiden. Na 15 minuten stapte Batsbeer als winnaar van het toernooi van het veld.
Snert 2015 finale
Zoals gebruikelijk werd het toernooi afgesloten met een slotfeest, hiervoor werd uitgeweken naar de kantine van sv CTO'70. Na de prijsuitreiking van de diverse prijzen vulde langzaam de dansvloer en werd het toernooi afgesloten.