Bardienst? Haal je certificaat!

Een aantal weken geleden hebben de captains en coördinatoren van de seniorenteams een overzicht gekregen met daarop welke thuisspeeldag en hoe laat de teams een bardienst moet draaien. De trainingsavonden worden op dit moment vooral ter plekke ingevuld en het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de leden om de bar op een goede manier te draaien. Het is aan de captains en coördinatoren om de aangewezen bardiensten te verdelen onder de leden van de teams. 

Als iedereen meedraait in de bardiensten (de inkomsten vormen een belangrijke inkomstenbron voor de vereniging), dan zal je ongeveer 1-2 thuisspeeldagen per half jaar aan de beurt zijn. Wil je weten wanneer jij aan de beurt bent? Ga naar je captain/coördinator en vraag het hem/haar!

Waar moet je aan denken als je de bardienst draait…

1. Bardiensten worden gedraaid door 2 personen van een team.

2. Sta je achter de bar, dan dien je een IVA certificaat  te hebben behaald (IVA = Instructie Verantwoord Alcoholschenken). Volg deze link voor de instructie hoe je het certificaat kunt behalen.

3. Tijdens je bardienst nuttig je geen alcohol achter de bar (Drank en Horeca Wet) en schenk je geen alcohol aan minderjarigen.

4. Buiten de vrijwilligers van dienst komen er geen andere personen achter de bar om zelf e.e.a. te regelen (drinken pakken, bitterballen bakken, etc…).

5. Hou de bar en de keuken zo schoon en netjes mogelijk. Probeer tijdens je dienst e.e.a. op te ruimen. Zo voorkomen we dat het een rommeltje wordt en dat de laatste ploeg alles moet opruimen.

6. Zorg dat je bij de overdracht aan de volgende barploeg de liggende bonnetjes even doorneemt (i.v.m. eventuele bijnamen of schrijfwijzen).