DS1 kampioen!

DS1 verslaat Smashing DS4 in Sporthal Diemen

DS1 kampioen VJ1718

Op zaterdag 14 april mocht onze DS1 naar Sporthal Diemen voor hun wedstrijd tegen op dat moment nummer twee in de poule - Ladies Unlimited Smashing '72 DS4 - tijdens de thuisspeeldag van Smashing '72.

De dames hadden aan winst van 1 set genoeg om het kampioenschap binnen te halen. De thuiswedstrijd op een Duivendrechtse thuisspeeldag wisten onze dames te winnen met 3-1, dus het was zeker mogelijk. Na de warming-up en het inslaan begon de eerste set. De hele set was niet duidelijk of het de zenuwen waren van onze dames of de gedrevenheid van de dames van Smashing, maar het werd spannend... Om en om namen de teams een kleine voorsprong, waarna het andere team weer gelijk wist te komen. Aangemoedigd door wisselspeelsters, penningmeester en verenigingsscheidsrechter vanaf de bank en de voorzitter vanaf de tribune, werden aan het einde van de set ook de setpunten afgewisseld. Uiteindelijk werd het het benodigde punt met een goed blok binnengehaald en wisten onze dames de eerste set te winnen met 27-25. Het kampioenschap was daarmee een feit.

De hierop volgende sets waren minder spannend voor de dames, werd er heerlijk ontspannen gevolleybald en werden alle sets gewonnen. Door de 4-0 winst in een Smashing rood kolkende sporthal Diemen staat onze DS1 ruim bovenaan in hun poule.

Zaterdag 21 april tijdens onze thuisspeeldag in Duivendrecht zullen we natuurlijk aandacht besteden aan het kampioenschap van onze DS1. Om 18.00 uur speelt onze DS1 tegen het reeds gedegradeerde Albatros DS6.