Geslaagd toernooiweekend!

Veel volleybal en veel gezelligheid in het Dorpshuis!

Afgelopen weekend werd er volop gevolleybald in het Dorpshuis in Duivendrecht. CTO’70 Volleybal organiseerde de twee jaarlijkse toernooien van de vereniging in 1 weekend: het 42ste Huisman Snerttoernooi en het 18de OuderKindToernooi. Een verslag van een sportief weekend.

Huisman Snerttoernooi
Op vrijdagavond werden om 19.30 uur de eerste wedstrijden gespeeld van het 42ste Huisman Snerttoernooi. Rond 23.00 uur startten de laatste wedstrijden van de eerste dag van het toernooi en hadden 20 teams bepaald hoe laat zij op de tweede dag de poulewedstrijden mochten spelen. Op zaterdag startte de tweede dag om 13.00 uur en werd rond 16.00 uur de finale van de middagpoule gespeeld. Het team van de Old Jeugdraad wist na een spannend begin in deze ‘kleine’ finale langzaam afstand te nemen van Bananensplit en uiteindelijk met 23-18 beslag te leggen op de beker, die voor de eerste keer werd uitgereikt in het bestaan van het toernooi.

Na een korte pauze met veel Duivendrechters aan de erwtensoep vervolgde het toernooi met de avondpoule. Rond 20.15 uur floot loco-burgemeester Barbara de Reijke vanaf de scheidsrechtersstoel het startsignaal van de ‘grote’ finale van het 42ste Huisman Snerttoernooi tussen de Tegenpartij en 3x Scheepsrecht. Al snel wist de Tegenpartij een voorsprong te nemen en gaf deze niet meer uit handen, na 15 minuten stapten zij als winnaar van het veld. Na de prijsuitreiking door de loco-burgemeester zorgde coverband SiX voor de muzikale afsluiting van het 42ste Huisman Snerttoernooi.

OuderKindToernooi
Op de zaterdagochtend kwamen de jeugdleden samen met hun familie naar het Dorpshuis voor het 18de OuderKindToernooi. Na een korte warming-up begonnen de kinderen aan hun wedstrijden. Onder toeziend oog van burgemeester Joyce Langenacker werden na twee uur de laatste wedstrijden gespeeld en werd het toernooi afgesloten met het eten van pannenkoeken. Ria Spronk, ooit de initiatiefneemster van het eerste OuderKindToernooi, speelde - samen met haar kleinzoon - voor het eerst wedstrijden tijdens het OuderKindToernooi.

Geslaagd toernooi
Zowel de burgemeester bij het OuderKindToernooi, als de loco-burgemeester bij het Snerttoernooi, gaven aan dat zij mooie wedstrijden hebben gezien en spraken hun waardering uit naar de vele vrijwilligers die deze toernooien mogelijk hebben gemaakt. De vereniging dankt de spelers voor hun sportiviteit, de supporters voor hun ondersteuning en kijkt terug op een geslaagd toernooi.