NIEUW: Sportspeeltuin Peuters

Bewegen voor 1,5 tot 4 jarigen...

Na het succes van de Sportspeeltuin voor kinderen van 4 tot 7 jaar, gaan wij ons aanbod uitbreiden en starten wij binnenkort (lees ‘zodra het weer mogelijk is) met een nieuwe activiteit: de Sportspeeltuin Peuters. Kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar zijn - samen met papa of mama - welkom in de sportzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht en zullen rustig aan leren spelen en bewegen onder leiding van een van de trainers van CTO’70 Volleybal.

Samen met papa of mama sporten…
Sporten samen met je kleintje is niet alleen leuk maar is ook nog eens goed! Zowel voor je kleintje als voor jezelf. Want hoe moet je bepaalde motorische vaardigheden aanleren als je thuis niet al het materiaal hebt. In de les in de sportzaal kan je kleintje van alles ontdekken, ervaren maar vooral proberen en dit terwijl jij als ouder zijnde (of misschien wel opa/oma) erbij bent om dit ook mee te maken. Zo is deze les voor jullie beide een ontdekkingstocht. 

Alles proberen…
De ontwikkeling van het kind valt of staat met het uitproberen van motorische vaardigheden. De peuterles in de sportzaal is de ideale basis om alles te leren wat belangrijk is in het verdere leven. De vaardigheden gooien, zwaaien, slingeren, rollen, klimmen en nog veel meer komen tijdens de lessen terug, ook het leren kennen van het lichaam en de spieren is een onderdeel van de les. Niet alleen ligt de focus op de grond motorische vaardigheden tijdens een les, maar ook sociaal en cognitief ontwikkelt het kind zich. Er moet samengespeeld en gedeeld worden met de andere kinderen die meedoen aan de les. Zo leren ze samen spelen, vriendjes maken, wachten tot ze aan de beurt zijn en uiteraard het delen van materiaal. Daarnaast moet er veel en gevarieerd bewogen worden, zowel met als zonder muziek. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor de ontwikkeling van de hersenen.

Een actieve en uitdagende les in de sportzaal is dus niet alleen erg leuk, maar ook nog eens heel goed voor de algemene ontwikkeling!

Meer informatie en aanmelden!
De Sportspeeltuin Peuters wordt gehouden op vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur in de sportzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. Het aantal plaatsen is beperkt en vooraf aanmelden is gewenst. Na twee proeflessen bepaal je of je verder wil gaan met de lessen en word je lid van CTO’70 Volleybal en volgt een factuur voor de contributie. Zodra je kind 4 is geworden kan hij/zij doorstromen naar de Sportspeeltuin Kleuters.

Wil je meer informatie hebben of wil je jouw kind opgeven voor de Sportspeeltuin voor Peuters? Dan kun je mailen naar volleybal@svcto70.nl!