NIEUW: Sportspeeltuin Peuters

Bewegen voor 1,5 tot 4 jarigen...

Na het succes van de Sportspeeltuin voor kinderen van 4 tot 7 jaar, gaan we ons aanbod uitbreiden en starten we binnenkort (lees 'zodra het weer mogelijk is) met een nieuwe activiteit: de Sportspeeltuin voor Peuters. Kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar zijn - samen met papa of mama - welkom in de sportzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht en zullen rustig aan leren spelen en bewegen onder leiding van een van de trainers van CTO'70 Volleybal.

Samen met papa van mama sporten...
Sporten samen met je kleintje is niet alleen leuk maar is ook nog eens goed! Zowel voor je kleintje als voor jezelf. Wil je hoe moet je bepaalde motorische vaardigheden aanleren als je thuis niet al het materiaal heeft. In de les in de sportzaal kun je kleintje van alles ontdekken, ervaren maar vooral proberen en dit terwijl je ouder bent (van misschien wel opa/oma) om dit ook mij te maken. Zo is deze les voor jullie beide een ontdekkingstocht.

De ontwikkeling van het soort valt van staat met de uitproberende motorische vaardigheden. De peuterles in de sportzaal is de ideale basis voor alles wat belangrijk is in het verdere leven. De vaardigheden gooien, slingeren, slingeren, rollen, klimmen en nog veel meer komen tijdens de lessen terug, ook het leren kennen van het lichaam en de spieren is een onderdeel van de les. Niet alleen ligt de focus op de grond motorische vaardigheden tijdens een les, maar ook sociaal en cognitief ontwikkelen het soort zich. Er moet samengespeeld en gedeeld worden met de andere kinderen die meedoen aan de les. Zo leren ze samen spelen, vriendjes maken, wachten tot ze aan de beurt zijn en natuurlijk de delen van materiaal. Daarnaast moet er veel en gevarieerd worden bewogen worden, zowel met als zonder muziek. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor de ontwikkeling van de hersenen. Een actieve en uitdagende les in de sportzaal is dus niet alleen erg leuk, maar ook nog een heel goed voor de algemene
ontwikkeling!

Meer informatie en aanmelden
De Sportspeeltuin voor Peuters wordt gehouden op de vrijdagmiddag van 15.15 tot 16.00 uur in de sportzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. Het aantal plaatsen is beperkt en vooraf aanmelden is gewenst. Na twee proeflessen bepaal je of je verder wilt gaan met de lessen en word je lid van CTO'70 Volleybal en volgt een factuur voor de contributie. Zodra je kind 4 is geworden kan hij/zij doorstromen naar de Sportspeeltuin voor Kleuters. De contributie bedraagt per seizoen 90 euro (seizoen 2021-2022).

Wil je meer informatie over wil je jouw soort opgeven voor de Sportspeeltuin voor Peuters? Dan kun je mailen naar volleybal@svcto70.nl!