Wedstrijdverslag DS1 tegen Albatros DS5

Winst opgedragen aan een bijzonder persoon!

Vrijdagavond 2 december kort voor de DS1 wedstrijd tegen Albatros DS5 hoorden we het overrompelend verdrietige bericht dat Lydia Hortensius-Broekhoff overleden was. De dames besloten de winst van deze wedstrijd niet alleen op te dragen aan de twee afwezige speelsters, maar zeker en vooral ook het meest aan Lydia.

Want in de tijd dat Lydia lid was van CTO’70 Volleybal kon je altijd op haar rekenen, genieten van haar gulle lach en warme aandacht. De afsluiting van menig vrijdagse trainingsavond aan de bar van het ‘oude’ Dorpshuis was zonder Lydia niet half zo gezellig. Ze hielp mee met Snerttoernooien, altijd rond of ook wel op haar verjaardag, danste en zong voluit mee op Paradise by the dashboard light; kan het toeval geweest zijn dat Carla juist die dag dat nummer op de radio hoorde? De ledenadministratie van Volleybal heeft jaren bij haar gelegen en zo zijn er nog velen met andere dierbare herinneringen aan Lydia.

Tja, dan moest de wedstrijd natuurlijk nog wel gewonnen worden en de dames begonnen vol overgave met een overduidelijke eerste setwinst van 25-16. De tweede set liep iets lastiger, maar uiteindelijk winst met 25-23. De derde set liep weer als een trein en werd met 25-15 winst afgesloten. In de vierde sloeg de vermoeidheid wat toe, maar de dames bleven goed bezig en uiteindelijk werd ook deze set gewonnen, met 25-22. De volle vijf wedstrijdpunten konden dus inderdaad aan Lydia opgedragen worden.

Onze diepste gevoelens van medeleven gaan vanzelfsprekend uit naar haar Dennis en Christiaan. Wij wensen jullie heel veel sterkte met elkaar in deze moeilijke en droevige tijd.

de speelsters van DS1

Klik hier voor het bericht ter nagedachtenis aan Lydia Hortensius-Broekhoff.