41ste Huisman Snerttoernooi geslaagd!

Veel volleybal en veel gezelligheid in het Dorpshuis!

Afgelopen vrijdag 19 en zaterdag 20 januari organiseerde CTO’70 Volleybal twee toernooien in het Dorpshuis in Duivendrecht. Naast het alom bekende Huisman Snerttoernooi - dat voor de eenenveertigste keer werd georganiseerd - was het op zaterdagochtend aan de kinderen van de vereniging om samen met hun ouders mee te doen aan het zeventiende OuderKindToernooi.

Ombouwen Dorpshuis en eerste dag Snerttoernooi
Op vrijdagmiddag begon een groep vrijwilligers met het ombouwen van het Dorpshuis tot een iets gezelligere omgeving voor een weekend vol toernooien en gezelligheid. De ruimte om de bar werd aangekleed, de bar werd goed ingericht en - met dank aan sponsor Plus Wagner - voorzien van de benodigde drank. Na de gymlessen kon ook de sportzaal worden aangepast. De velden werden opgebouwd en een heus ‘kantoor’ werd neergezet om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Vanaf half zeven kwamen de eerste teams binnen en langzaam kwam de sfeer van het Huisman Snerttoernooi weer terug in het Dorpshuis. Gezelligheid en zoals elk jaar is het op dat moment vooral een reünie van oude bekenden. Tijdens de wedstrijden maakt de gezelligheid plaats voor fanatisme en daarna gaan de teams aan de bar weer verder met de gezelligheid.

Om half acht opende titelverdediger Brugzicht het toernooi met een wedstrijd tegen het Klusteam en na 30 wedstrijden was om kwart over elf bekend wie op zaterdag ‘vroeg’ of ‘laat’ moest spelen. Langzaam nam de organisatie van het OuderKindToernooi de sportzaal over en werden de grote volleybalvelden omgebouwd tot jeugdvelden.

Tweede dag Snerttoernooi: mooie en spannende wedstrijden
Binnen een uur na de laatste wedstrijden van het OuderKindToernooi was het Dorpshuis weer ‘overgenomen’ door de teams van het Huisman Snerttoernooi. Tussen 13.00 en 16.00 uur speelden de nummers drie en vier uit de poules van vrijdag om de plaatsen 11 tot en met 20. Tijdens deze wedstrijden vooral veel gezelligheid en af en toe echt snertvolleybal, wat beter omschreven zou kunnen worden als het betere gooi- en smijtwerk. Toch zorgt dat snertvolleybal ervoor dat de gezelligheid en de sportiviteit de boventoon voeren.

Rond 16.00 uur stond mevrouw Huisman tijdens de snertpauze klaar om de bij het toernooi horende ‘snert’ uit te delen aan de deelnemers. Veel deelnemers maakte hier dankbaar gebruik van en aan het einde van de snertpauze werd mevrouw Huisman bedankt voor haar inzet.

Na de snertpauze werd door de nummers 1 en 2 van de vrijdagpoules gestreden om het kampioenschap. Bij elkaar in de poule zaten zelfs de finalisten van vorig jaar, Brugzicht en Plus Wagner. Op basis van de wedstrijden van vrijdag was de verwachting dat met de deelnemende teams er - net als vorig jaar - nu weer hele mooie en spannende wedstrijden gespeeld zouden worden.

Plus Wagner wist in de poulewedstrijd Brugzicht met maar liefst 11 punten verschil te verslaan (27-16), maar verloor later toch van de Dolly’s. Op doelsaldo wist Plus Wagner toch eerste te worden in de poule. Brugzicht werd door deze ene verliespartij toch nog tweede en beiden wisten zij zo de halve finale te bereiken.

In de andere poule was het minder spannend. De Beukies wisten al hun wedstrijden te winnen en werden eerste in de poule, Peter Panja’s tweede. In de halve finales versloegen Brugzicht en Plus Wagner respectievelijk de Beukies en Peter Panja’s en stond dezelfde finale als afgelopen jaar op het affiche.

Debuut burgemeester Joyce Langenacker
De finale werd gespeeld op het centre court van het Dorpshuis en langzaam vulde de tribunes met aanhangers van Brugzicht en Plus Wagner. Ook de andere teams verzamelden zich op de tribune en op de banken om het veld. De toss werd gewonnen door Brugzicht en Plus Wagner mocht beginnen met de wedstrijd.

SNERT 2018 - finale

Vanaf haar plaats achter de wedstrijdtafel gaf burgemeester Joyce Langenacker nam zij de leiding en gaf het startsein voor de wedstrijd en vervolgens werd er 15 minutenlang gestreden om de titel. Na 10 minuten gaf de burgemeester aan dat er nog 5 minuten gespeeld mocht worden en de spanning nam toe. Plus Wagner stond vijf punten achter en wist de spanning en verkleinde de achterstand tot een punt. Bij het ‘2 minuten signaal’ sloeg de spanning verder toe en wist Brugzicht de voorsprong weer te vergroten en mochten de spelers van Brugzicht winnaar noemen van het eenenveertigste Huisman Snerttoernooi.

Tijdens de prijsuitreiking bedankte de burgemeester Rob Wagner - sponsor en eigenaar van de supermarkt in Duivendrecht - en de vele vrijwilligers die het toernooi mogelijk hebben gemaakt. Het was voor de burgemeester een mooie en sportieve kennismaking met veel inwoners uit Duivendrecht.

CTO’70 Volleybal kijkt terug op een zeer geslaagd weekend met daarin twee succesvolle toernooien.

Naast het Huisman Snerttoernooi organiseerden wij dit weekend ook het 17de OuderKindToernooi. Wil je weten hoe dit toernooi is verlopen? Klik HIER voor het verslag!

Eindstand 41ste Huisman Snerttoernooi
1. Brugzicht; 2. Plus Wagner; 3. Beukies; 4. Peter Panja's; 5. Tegenpartij; 6. CTO 1; 7. Dolly's; 8. FAF; 9. Onder de Plak; 10. Rustàààgh; 11. Klusteam; 12. Spons & Spons en de Dweildoekjes; 13. Camping Box; 14. Veld 3; 15. CTO 2; 16. Boyz in tha hood; 17. Old Jeugdraad; 18. Carc en de VLA foutjes; 19. Net Niet; 20. TEAM X