Van de voorzitter

April en mei zijn standaard de maanden waarin kampioenschappen gevierd worden en de competities nog heel spannend kunnen worden. Dit jaar is daarop zeker geen uitzondering.

Zaterdag 14 april wist onze DS1 het kampioenschap te behalen in een rechtstreeks duel tegen de nummer 2: Ladies Unlimited Smashing DS4. In een rood kolkende Sporthal Diemen hadden onze dames aan 1 set genoeg en meteen in de eerste set was het raak (klik hier voor meer over dit kampioenschap). Na het kampioenschap van DS4 in de najaarscompetitie is dit de tweede van het seizoen, maar mogelijk volgt nog meer…

Ook zijn er nog een aantal kansen op promotie/degradatie duels voor de seniorenteams. Mochten deze wedstrijden gespeeld moeten worden, dan zullen we dit natuurlijk z.s.m. communiceren. Aanmoediging vanaf de tribune is zeker bij dit soort wedstrijden zeer gewenst.

Op zaterdag 21 april is voor dit seizoen de laatste thuisspeeldag in het Dorpshuis en ook dan kunnen onze teams de nodige aanmoediging gebruiken. Dus het zou mooi zijn als we een volle oranje tribune hebben (klik hier voor het programma van 21 april, o.a. met de kraker tussen DS3 en DS2). Op 26 mei is de slotdag van de CMV competitie en ook dan is er nog kans op kampioenschappen voor CTO en ook onze jongste leden kunnen de nodige aanmoediging gebruiken (locatie Verheijhal; tussen 10.00 en 12.30 uur).

Een snelle terugblik op het seizoen laat zien dat we het goed doen als vereniging. Er is groei, sportief gaat het steeds beter en ook de thuisspeeldagen zijn steeds drukker bezocht. Enkele highlights:

* De afgelopen maanden organiseerde onze combinatiefunctionaris Richard kennismakingslessen voor kinderen uit Amsterdam Zuidoost in het Dorpshuis. Naast de Sportspeeltuin maakten zij op het andere veld kennis met het volleybal en mogelijk komen hier nieuwe leden uit voor de vereniging.

* Het aantal deelnemers van de Sportspeeltuin neemt weer licht toe. Nieuwe kinderen leren weer met elkaar sporten en spelen. Ook is er weer doorstroming vanuit de Sportspeeltuin naar de CMV.

* Op ons aandringen is de Amsterdamse jeugdregio weer begonnen met een niveau 2 poule bij de CMV. Ons jongste team komt nu veel beter tot hun recht (wat zal dit worden op 26 mei…).

* Op 7 april stond een heuse verenigingsderby op de agenda: DS2 tegen DS3. Voor een volle tribune wist DS3 een snelle 2-0 achterstand uiteindelijk om te buigen in een 3-2 winst. Voor wie het gemist heeft en dit ook wil meemaken: zaterdag 21 april om 20.00 uur staat de return in de agenda. 

Langzaam loopt het seizoen weer naar het einde en staan de afsluiters weer op het programma: het Jan Verkuijl Toernooi en vanaf half juni beachen. Ook willen we weer kijken of het lukt om een uitje voor de jeugd te organiseren (mogelijk 15-16-17 juni). Meer info volgt natuurlijk.

Als voorzitter ben ik trots op hetgeen wij met elkaar dit seizoen tot nu toe bereikt hebben. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we het seizoen op een mooie manier afsluiten!

Gert-Jan Baerents

Voorzitter CTO’70 Volleybal